• Apple-13632793113
  • Vivi-18038057749
Email:sales@sunsoartech.comShenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd

Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd

Kategorija proizvoda
Obratite nam se

Sunsoar Tech

4F, E blok, Nanchang Huafeng
Druga industrijska zona
Hangkong Road, Xixiang Town
Bao'an District, Shenzhen City
kina


Kontakt informacije

Tel: +86 755-82956801

Mob: +86 136 3279 3113

Faks: +86 755-82954160

Email: sales@sunsoartech.com

Web: www.sunsoartech.com

Izrada kola proizvodnje prednosti emulacije u kolima


In-circuit emulation Prednost proizvodnje kola

In-circuit emulation Prednosti

Gotovo svi ugrađeni sistemi imaju hardverski element i softverski element koji su odvojeni ali čvrsto međusobno zavisni. ICE omogućava softverskom elementu da se pokreće i testira na hardveru na kome će se pokrenuti, ali i dalje dozvoljava programerima da pomognu u izolaciji pogrešnog koda, kao što je debugging na nivou izvora (koji prikazuje program onako kako je originalno napisan) i Jednokratno (što omogućava programerima da pokreću programe korak po korak da bi našli greške).

Većina ICE-a sastoji se od adaptera koji se nalazi između ICE host računara i sistema koji će biti testiran. Naglavak i sklop kablova spajaju adapter u utičnicu gdje se stvarna centralna procesna jedinica (CPU) ili mikrokontroler montira unutar ugrađenog sistema. Nedavno ICE omogućavaju programerima da pristupe on-chip debug kruži koji je integriran u CPU preko JTAG-a ili interfejsa moda za debagiranje pozadine (BDM) za debug softvera ugrađenog sistema. Ovi sistemi često koriste standardnu verziju CPU čipa i mogu jednostavno da se priključe na debug port u proizvodnom sistemu. Ponekad se nazivaju debugeri ili ICD-ovi u krugu, kako bi se razlikovao činjenica da oni ne reprodukuju funkcionalnost CPU-a, već umjesto toga kontrolišu već postojeći, standardni CPU. Pošto CPU nije potrebno zamijeniti, oni mogu raditi na proizvodnim jedinicama gdje se CPU lendira i ne može se zamijeniti. Na x86 Pentiumima, ICE-ovi koriste poseban 'sondni mod' kako bi pomogli u otklanjanju grešaka.

U kontekstu ugrađenih sistema, ICE ne emulira hardver. Umjesto toga, pruža direktan debug pristup stvarnom CPU-u. Ispitani sistem je pod potpunom kontrolom, omogućavajući programeru da direktno učitava, debaguje i testira kod.

Većina host sistema su obični komercijalni računari koji nisu povezani sa procesorom koji se koristi za razvoj. Na primjer, Linux PC se može koristiti za razvoj softvera za sistem koji koristi Freescale 68HC11 čip, procesor koji ne može pokrenuti Linux.

Programer obično uređuje i kompajlira kod ugrađenog sistema na sistem domaćina. Sistem domaćin će imati specijalne kompajlere koji proizvode izvršni kod za ugrađeni sistem, koji se nazivaju unakrsni kompajleri ili cross assemblers.Copyright © Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd. Sva prava zadržana.
QR Code

Shenzhen Sunsoar Tech Co.,Ltd