• Apple-13632793113
  • Vivi-18038057749
Email:sales@sunsoartech.comShenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd

Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd

Kategorija proizvoda
Obratite nam se

Sunsoar Tech

4F, E blok, Nanchang Huafeng
Druga industrijska zona
Hangkong Road, Xixiang Town
Bao'an District, Shenzhen City
kina


Kontakt informacije

Tel: +86 755-82956801

Mob: +86 136 3279 3113

Faks: +86 755-82954160

Email: sales@sunsoartech.com

Web: www.sunsoartech.com

Tipkovnica matrica krug za tipkovnice pločica

Tipkovnica matrica krug

Atipkovnica matrica krugje dizajn koristi u najviše elektronski glazbeni klavijature i računalo tipkovnica u kojoj ključni prekidači povezani su mrežu od žice, slične matrice dioda. Na primjer, 16 žice raspoređene u 8 redaka i 8 stupaca možete povezati 64 tipke — dovoljne za punih pet oktava raspona (61 bilješke). Skeniranjem tih prelaza, tipkovnica kontroler možete odrediti koje trenutno pritisne.

Opis

Bez matrica krug, 61-ključ tipkovnica za usintisajzer,elektronske orgulje, iliDigitalni klavirće zahtijevati 62 žice za povezivanje (jedan za svaku bilješku i tlo) — nespretno debeli snop žica. Matrica strujne, bilo koji od 61 bilješke može se odrediti samo 16 žica. Ovo je nacrtan shematski kao matrica 8 stupaca i 8 redaka žice sa prekidača na svakom raskrižju. Kontroler tipkovnice skenira kolone. Ako je tipka pritisnuta, kontrolor pregledava retke — i na način analogna je igra na pločiBojni brod, kontrolor određuje redak stupca kombinaciju na kojoj ključ je bio pritisnut i generira poruku koja odgovara tom ključu. Ovaj proces se događa tako brzo da je izvršitelj svjestan bilo kakvo kašnjenje.

Unutrašnjost jeYamaha SY77sintisajzer pokazuje različite interne komponente. Prekidači za svaku tipku povezani mikroprocesorski čip pomoću matrica krug. Iako na SY77 ima 61 tipki, samo mala vrpca kabel ožičenja dolazi iz tipkovnice.

Postoje najmanje dva ograničenja sa ovim sistemom. Prvi je da osigurava samo sirove Binarni Uključivanje/Isključivanje signala za svaku tipku. Bolje elektroničke klavijature zaposliti dva seta parametara za svaku tipku lagano Odmiču. Određivanjem vremena između aktivacije prvi i drugi parametri, brzina tipku Pritisnite može se odrediti — znatno poboljšanje performansi dinamičkih tipkovnice.

Drugi je da instrumenti s matrica krug može jedini igra in najednoglasnemodni bez dodatka dioda za svaki ključni prijelaz. Nadiodasprečava neželjene bilješke ("Fantomski tipke") iz se pokreće ili namijenjena bilješke maskirani)"fantomske ključni blokovi").

Jednoglasne instrumenata i većina jeftine računalo tipkovnica smanjiti troškove izostavljanjem većinu ili sve od tih dioda. Kako bi se izbjeglo "Fantomski ključevi", kontroler tipkovnice u suvremene računalne jeftine klavijature će ignorirati daljnje pritiske na tipke jednom dvije tipke (osimmodifikator tipke) su prešani, koja je poznata kaoometanje.

Matrica krug pristup se također koristi u ne-glazbene klavijature, kao što u putem tipkovnice za kalkulatore i "QWERTY" slova i brojeva tipkovnica za unos podataka u računala. Isti pristup matrica krug se također koristi u mnogimfliperStrojevi.

Često u kalkulatori usložen prst pogona linijebi biti naviknut skandirati što tipkovnica, pružajući dodatne uštede.


Copyright © Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd. Sva prava zadržana.
QR Code

Shenzhen Sunsoar Tech Co.,Ltd