• Apple-13632793113
  • Vivi-18038057749
Email:sales@sunsoartech.com Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd

Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd

Kategorija proizvoda
Obratite nam se

Sunsoar Tech

4F, E blok, Nanchang Huafeng
Druga industrijska zona
Hangkong Road, Xixiang Town
Bao'an District, Shenzhen City
kina


Kontakt informacije

Tel: +86 755-82956801

Mob: +86 136 3279 3113

Faks: +86 755-82954160

Email: sales@sunsoartech.com

Web: www.sunsoartech.com

Dijelovi štampane ploče

Dio štampane ploče

PCB (189).jpg Edge konektor

Konektor za ivice je deo štampane ploče (PCB) koji se sastoji od tragova koji vode do ivice ploče koje su namenjene za priključivanje u odgovarajuću utičnicu . Konektor za ivice je uređaj koji štedi novac, jer zahteva samo jedan diskretni ženski konektor (muški konektor se formira sa ivice PCB-a), a takođe imaju tendenciju da budu prilično robusni i izdržljivi. Najčešće se koriste u računarima za proširenje slotova za periferne kartice, kao što su PCI , PCI Express i AGP kartice.

Dizajn utičnice

Priključci za ivice konektora sastoje se od plastične "kutije" koja je otvorena sa jedne strane, sa zatičima na jednoj ili obe strane dužih ivica, koji su potisnuti kako bi se pritisnuli u sred otvorenog centra. Konektori se često pozivaju da bi se obezbedio pravilan polaritet i mogu sadržati udare ili ureze kako za polaritet, tako i za osiguranje da se pogrešna vrsta uređaja ne ubacuje. Širina utičnice je izabrana tako da odgovara debljini priključnog PCB-a.

Suprotna strana utičnice je često konektor za provetravanje izolacije koji je pričvršćen na traku. Alternativno, druga strana može se zalepiti na matičnu ploču ili ćerku karticu.


Koristi

Edge konektori se obično koriste na personalnim računarima za povezivanje kartica proširenja i memorije računara na sistemsku sabirnicu. Primeri perifernih tehnologija ekspanzije koji koriste ivične konektore uključuju PCI, PCI Express i AGP. Slot 1 i Slot A su takođe koristili ivične konektore; procesor se montira na kartici sa ivičnom konektorom umesto direktno na matičnu ploču kao i ranije.

IBM računari koriste priključke za ivice konektora koji su pričvršćeni za kablovske trake za povezivanje disk jedinica od 5.25 "disk jedinice 3.5" koriste umjesto pin konektora.

Kertridži za video igre obično imaju oblik PCB-a sa ivičnom konektorom: utičnica se nalazi u samoj konzoli. Nintendo Entertainment System je bio neobičan u tome što je dizajniran da koristi konektor sile ivice nultog ubacivanja: [1] umesto da korisnik direktno uvlači kartušu u utičnicu, kartuša je prvo postavljena u ležište, a zatim mehanički spuštena u položaj.


2017-12-19


Copyright © Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd. Sva prava zadržana.
QR Code

Shenzhen Sunsoar Tech Co.,Ltd