• Apple-13632793113
  • Vivi-18038057749
Email:sales@sunsoartech.com Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd

Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd

Kategorija proizvoda
Obratite nam se

Sunsoar Tech

4F, E blok, Nanchang Huafeng
Druga industrijska zona
Hangkong Road, Xixiang Town
Bao'an District, Shenzhen City
kina


Kontakt informacije

Tel: +86 755-82956801

Mob: +86 136 3279 3113

Faks: +86 755-82954160

Email: sales@sunsoartech.com

Web: www.sunsoartech.com

Šta je tester za nokte za PCB
PCB (206).jpg

Šta je tester za nokte za pcb

Tester za nokte na krevetu je tradicionalni elektronski uređaj za testiranje koji ima brojne igle koje se ubacuju u epoksi fenolne staklene tkanine (G-10) koji su poravnati pomoću alata za kontaktiranje testnih tačaka na štampanoj ploči i takođe povezana sa mjernom jedinicom po žicama. Naime, po analogiji s stvarnim svetom noktiju, ovi uređaji sadrže niz malih opružnih štapova opruge; svaki pogo pin ostvaruje kontakt sa jednim čvorom u kolu DUT-a (uređaj pod testom). Pritiskom DUT-a prema noktiju, pouzdani kontakt može se brzo i istovremeno izvoditi sa stotinama ili čak hiljadama pojedinačnih ispitnih tačaka unutar kola DUT-a. Sila za zadržavanje može se obezbediti ručno ili pomoću vakuuma ili mehaničkog presa, čime se DUT nadole na nokte.

Uređaji koji su testirani na testeru za nokte mogu pokazati dokaze o tome nakon procesa: mali džemperi (od oštrih vrhova Pogo igala) često se mogu videti na mnogim priključnim vezama PCB-a.

Krevet noktiju uređaji zahtevaju mehaničku montažu za držanje PCB-a na mestu. Uređaji mogu držati PCB s vakuumom ili pritiskom sa vrha PCB-a. Vakumski uređaji daju bolje očitavanje signala u odnosu na tip pritiska. Sa druge strane, vakumski uređaji su skupi zbog njihove visoke proizvodne složenosti. Štaviše, vakumski uređaji se ne mogu koristiti na sistemima sa noktima koji se koriste u automatizovanim proizvodnim linijama, pri čemu se ploča automatski prenosi na tester pomoću mehanizma za rukovanje. Krevet noktiju ili pričvršćivač, kako se generalno naziva, koristi se zajedno sa testerom u sklopu. Pričvršćivanje sa mrežom od 0,8 mm za male nokte i prečnika testne tačke 0,6 mm teoretski je moguće bez upotrebe posebnih konstrukcija. Međutim, u masovnoj proizvodnji, prečnici testnih tačaka od 1,0 mm ili više se obično koriste da bi se smanjile kontaktne greške koje dovode do smanjenja troškova.

Ova tehnika ispitivanja PCB-a polako je zamenjena tehnikama graničnog skeniranja (nokti za silikonske testove), automatizovanom optičkom pregledom i ugrađenim samotestiranjem zbog smanjenja veličine proizvoda i nedostatka prostora na PCB-u za testne pločice. Ipak, IKT se koristi u masovnoj proizvodnji radi otkrivanja neuspjeha pre završetka testa na kraju linije i proizvodnje otpada.Copyright © Shenzhen Sunsoar Tech Co, Ltd. Sva prava zadržana.
QR Code

Shenzhen Sunsoar Tech Co.,Ltd